poniedziałek, 6 lutego 2017

Prosty i szybki przepis na: bezglutenowe placki ziemniaczane




Placuszki bezglutenowe niewiele różnią się w wykonaniu od ich zwykłego odpowiednika. Wychodzą za to równie smacznie, a nawet powiedziałabym, że jeszcze lepiej. Są chrupiące, smakowicie pachną, a najlepiej smakują z sosem (u mnie sos miodowo musztardowy) i ulubionymi warzywami lub grzybami.

Składniki:


  • 10 ziemniaków
  • 1 cebula
  • mąka kukurydziana - 3 łyżki
  • mąka uniwersalna bezglutenowa - 1 łyżka
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki i cebulkę obieramy i trzemy na wiórki.
  2. Ziemniaki i cebulkę łączymy z jajkami, mąkami i przyprawami, wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aby się dobrze połączyły.
  3. Formujemy placuszki, smażymy na rozgrzanej patelni, na oleju kokosowym (lub innym). Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz